O nama

English


Tutti Srbija

Cilj je da se putem muzičkih seminara i koncerata, na kojima nastupaju  izvođači iz celog sveta, učesnicima  stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju. Muzička, kulturna i etnička raznovrsnost učesnika, kao i proces njihovog zbližavanja kroz muzičke seminare i koncerte, čine ovaj projekat jedinstvenim. Tutti Srbija igra vodeću ulogu u ovakvoj vrsti saradnje, stvarajući uslove za ove neuobičajne susrete. Glavna delatnost Tutti Srbija odvija se kroz Centar Svetske Muzike (Tutti World Music Center-Serbia).

 

 

Lider TUTTI SRBIJA

Jovan Pavlović, rođen 20. juna 1975. godine u Beogradu, je kompozitor i  jedan od najafirmisanijih i  aktivnih profesionalnih harmonikaša u Norveškoj. Tokom svoje karijere Jovan se aktivno angažuje na razvoju muzičkih odnosa i razmena između Norveške, Palestine i Balkanskih zemalja (Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije). 2010. godine dobija visoko priznanje od strane Skupštine regiona Južnog Trøndelag-a u Norveškoj koja ga je proglasila “Umetnikom  godine 2010″.  Pavlović je diplomirao klasičnu muziku na Muzickom Konzervatorijumu u Trondheimu, sa specijalizacijom Romska muzika Balkana i Istočne Evrope i tri puta je osvajao titulu  Prvaka Jugoslavije na klasičnoj harmonici.

Od bendova u kojima svira,  najpoznatiji su Bengalo iz Trondheima, koji postoji već nekoliko godina, zatim No Border Orchestra, projekat bugarskih, ruskih, srpskih i norveških muzičara. Inače, od 2005. godine Jovan aktivno nastupa i sa bendom Urban Tunélls Klezmerband i bendom Rasmus Og Verdens Beste Band  sa kojima je  čak  dobio i dve  ”Spellemansprisen” nagrade ( godišnja nagrada za najboljeg izvođača i muzičko izdanje u Norveškoj) za najbolji dečiji album godine, 2007. za  album “Kyssing E Hæsli”  i 2010. za album ”Puppan te pappa”.

Jovan redovno sarađuje sa kulturnom institucijom ”Trøndelag  teater” u Trondheimu,  zatim sa odsekom za džez muziku ”Jazzlinja” (na Institutu za muziku Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju),  ansamblom “Trondheim Solistene ”, Trondheimskim simfonijskim orkestrom kao i sa najvećom državnom muzičkom institucijom u Norveškoj ”Rikskonsertene ”.

Neki od umetnika sa kojima je Jovan nastupao su:

-   Orkestar Bobana i Marka Markovića
-   Ivo Papasov,
-   Petar Ralchev,
-   Stoyan Yankoulov,
-   Lelo Nika,
-   Vasil Hadžimanov

kao i norveški ansambli i  muzičari:

Trondheim Solosists
Stian Carstensen /Farmers Market,

The Brass Brothers,
- Trio Troika(1998-2005)
– Frode Fjellheim,
- Stein Torleif Bjella,
- Kristin Asbjørnsen,
- Dadafon
    Pogledajte: www.jovanpavlovic.com

 

Producent  i menadzer Tutti World Music Orchestra

Anne Fossen – Muzičar , instruktor pevanja

Freelance muzičar radila na projektima  “Fargespill”, muzička grupa “Bengalo”, radila za pozorište Trøndelag Teater , Kulturna škola Trondheim  i drugo.

Lider “Transform” festivala Svetske muzike-Trondheim  2008-2010

Trenutno radi u Rockheim. Norveškom nacionalnom muzeju  pop i rokenrol muzike.

best wordpress themes - 2012 themes wordpress - wordpress travel theme