SARADNJA SA DZEZ FESTIVALOM U NORVESKOJ

SARADNJA SA DZEZ FESTIVALOM U NORVESKOJ

English

 

MLADI MUZIČARI IZ SRBIJE SVIRAJU SA NORVEŠKIM KOLEGAMA NA PRESTIZNOM DZEZ FESTIVALU U NORVEŠKOJ

 

 Po narudzbini prestiznog skandinavskog dzez festivala http://jazzfest.no, Jovan Pavlovic ce aranzirati muziku jednog od,kroz istoriju, najpopularnijih norveskih pop bendova“Knudsen og Ludvigsen”.

Jovan ce muziku aranzirati za studentski dzez orkestar NTNU univerziteta u Trondheim-u,a projekat je nazvan “Jovan Pavlovic vs Knudsen&Ludvigsen with NTNU Jazz orchestra”http://jazzfest.no/event/ntnus-superlordag-jovan-pavlovic-vs-knudsen-og-ludvigsen-m-ntnu-jazzensemble/

 Ernst Wiggo Sandbakk  direktor festivala došao je zajedno sa Jovanom na ideju, da pozove dvojicu najtalentovanijih mladih dzez muzicara iz Srbije, da se prikljuce ovom projektu.

Ernst Wiggo i Jovan ce u periodu od 18.do 21.marta boraviti u Beogradu, sa ciljem da upoznaju i cuju nekoliko najtalentovanijih muzicara i da odluce koji ce od njih ucestvovati na festivalu u Norveskoj.

 ovan kaze da je glavni cilj ove posete njegova zelja za zblizavanje omladine iz Srbije sa omladinom iz Norveske projektom koji drzi visoki umetnicki nivo.

-Udruzenje Tutti Srbija je u saradnji sa Trondheimskim dzez festivalom stupila u kontakt sa najtalentovanijim mladim dzez muzicarima iz Srbije, sto nam je dosta olaksalo posao, -objasnjava Jovan.

-Prosle godine je nasa organizacija ugostila 25 studenata i profesora sa dzez fakulteta u Trondheimu.Program je obilovao muzikom,i studenti su svirali sa nasim muzicarima po svim poznatijim dzez klubovima u Beogradu.

Takodje su imali priliku i da se upoznaju sa studentima dzez odseka muzicke akademije u Beogradu i Novom Sadu.

Poseta Srbiji je ostavila snazan utisak na studente iz Norveske i vecina je izrazila zelju da je ponovo posete,cime smo mi  veoma zadovoljni i ponosni-govori Jovan.

-Smatram da je veoma vazno i da nasi mladi ljudi dobiju mogucnost da putuju i upoznaju mlade ljude u Norveskoj ,i time sticu nova muzicka i zivotna iskustva.

Tutti Srbija zbog toga radi na tome da ovakve medjusobne posete studenata iz obe zemlje postanu tradicija i da na osnovu ovakvih i slicnih projekata stvorimo jos stabilnije veze i vece prijateljstvo izmedju Srbije i Norveske.

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - 2012 themes wordpress - wordpress travel theme