Norveški gudački orkestar u Srbiji

Norveški gudački orkestar u Srbiji

English


U Beogradu, 9.Aprila 2013. je održan koncert gudačkog orkestra Trondheim Junior Solisis iz Norveške i orkestra muzičke škole „Stanković“ iz Beograda. Koncert je svečano otvoren pozdravnim govorom ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Nilsa Ragnara Kamsvoga i asistenta direktora muzičke škole „Stanković“ Čedomira Marijanovića. Koncertu je prisustvao i kompozitor Aleksandar Vujić čiju kompoziciju je izveo norveški orkestar .

Tronheim Junior Solist su tokom svog boravka u Srbiji izveli još tri koncerta u Zrenjaninu, Sremskim Karlovcima i Staroj Pazovi. Vođa orkestra je Sigmund Tvete Vik, program njihove posete Srbiji je bio kreiran tako da dobiju priliku da upoznaju Beograd i Vojvodinu.Domaćin i organizator njihove posete Tutti Srbija.

      

Sremski Karlovci                      Stara Pazova                               Zrenjanin

 Trondhajm Junior Solisti su osnovana 2001 godine kao orkestar za pripremu Trondheim solista. Junior Solisti se sastoje od 18-20 mladih talenata, gudačka, od 14  do 19 godina. Muzičari su regrutovani iz muzičkih škola širom cele centralne-Norveške. Junior Solisti se okupljaju za projekte – 4 do 5 pet puta tokom jedne godine.Glavni cilj je da nauče kako da rade kao kamerni muzičari na visokom nivou, uče repertoar za  Kamerni orkestar i svojim uspehom  inspirišu mlade talente. Oni su održali koncerte u Pragu, Londonu, Kopenhagenu i Toskani, kao i mnoge koncerte u Norveškoj.

                      

        Proba sa orkestrom “Stankovic”        TV RTS

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

best wordpress themes - 2012 themes wordpress - wordpress travel theme